Współpraca i pomoc w Tanzanii i Zanzibarze

Fundacyjni pasjonaci myślą nie tylko przyszłościowo, ale i globalnie! Staramy się ciągle rozszerzać zasięg naszej działalności, żeby docierać nie tylko do społeczności lokalnej i ogólnopolskiej, ale nawet do ludzi w odległych zakątkach świata 🙂

Przykładem tego jest nasza współpraca z tanzańską placówką Adwentystów Dnia Siódmego na Zanzibarze. Ich praca edukacyjna, misyjna i wolontariacka jest dla nas prawdziwą inspiracją. Dojrzewający pomysł włączenia się w zanzibarskie działania przyjął wreszcie kształt i zaowocował wspólnie napisanym projektem edukacyjnym, czekającym na ocenę Ministerstwa Spraw Zagranicznych w ramach konkursu Polska Praca Rozwojowa 2019 J Mamy nadzieję, że uda nam się wspomóc budowę i wyposażanie placówki edukacyjno –wychowawczej naszego zagranicznego partnera i dołożyć cegiełkę do tamtejszego procesu edukacyjnego, dzięki szkoleniom dla nauczycieli i pracy z dziećmi oraz społecznością lokalną. Chcemy pokazać, jak uczyć się efektywnie, jak znajdować w sobie motywację, budować umiejętność kreatywnego i skutecznego rozwiązywania problemów, a na dodatek czerpać z rozwoju mnóstwo radości 🙂

Wszystko po to, by pomóc młodym ludziom z tanzańskiej społeczności znaleźć w sobie siłę do budowania w przyszłości sprawniejszego, samodzielnego  i dobrze radzącego sobie społeczeństwa, które wkrótce nie będzie potrzebować pomocy, ale samo będzie mogło się nią dzielić z innymi 🙂