„W uzależnienia nie wpadamy na zdrowy styl życia stawiamy!”

Będzie co wspominać! Zakończyliśmy niedawno realizację projektu „W uzależnienia nie wpadamy na zdrowy styl życia stawiamy!”- program profilaktyki uzależnień wśród dzieci i młodzieży.

W ciągu trzech miesięcy (wrzesień-listopad) odwiedziliśmy 15 podkarpackich szkół z powiatów: ropczycko-sędziszowskiego, rzeszowskiego, dynowskiego. W każdej ze szkół przeprowadziliśmy warsztaty dla 5 klas, a następnie spotkaliśmy się z ich wychowawcami. Podczas konsultacji przekazywaliśmy swoje spostrzeżenia i wskazówki. Celem głównym zadania publicznego było wspieranie działań edukacyjnych i informacyjnych wśród dzieci, młodzieży i dorosłych. Zależało nam także na promowaniu zdrowego i aktywnego stylu życia. Bardzo ciepło wspominamy prowadzone działania, mamy nadzieję, że uczniowie i ich nauczyciele również.

Serdecznie ich pozdrawiamy!