„W uzależnienia nie wpadamy na zdrowy styl życia stawiamy!” – finał II edycji projektu.

Zakończyliśmy realizację II edycji projektu: „W uzależnienia nie wpadamy na zdrowy styl życia stawiamy!”– program profilaktyki uzależnień wśród dzieci i młodzieży. Dzięki dofinansowaniu z Województwa Podkarpackiego – Regionalnego Ośrodka Polityki Społecznej zrealizowaliśmy warsztaty dla uczniów z 80 klas i przeprowadziliśmy indywidualne konsultacje dla ich wychowawców.

Ich celem była profilaktyka uzależnień od środków odurzających, substancji psychoaktywnych, środków zastępczych, a także nowych substancji psychoaktywnych. Podczas zajęć wzmacniane były kompetencje społeczne uczniów, które stanowią czynnik ochronny w aspekcie uzależnień. Ważnym aspektem realizacji projektu było promowanie aktywnego i zdrowego stylu życia. Dziękujemy Uczniom i Wychowawcom za aktywny udział w projekcie!

Dołącz do nas na Facebooku i/lub subskrybuj newsletter: