Projekt „SUPERbohaterzy”, to inicjatywa która powstała z pozytywnych doświadczeń i spotkań z wieloma inspirującymi osobami, rodzinami i instytucjami, którzy swoim zaangażowaniem, pasją, miłością są żywą promocją wartości i dobrostanu jakim jest RODZINA.

Nasz projekt został dofinansowany z budżetu Województwa Podkarpackiego – Regionalnego Ośrodka Polityki Społecznej w Rzeszowie w ramach dotacji na realizacje zadań z pomocy społecznej.

Jego ideą jest promocja rodziny jako podstawowej komórki społecznej oraz istoty ról rodzicielskich w kształtowaniu prawidłowego środowiska rodzinnego. Celem zadania jest upowszechnienie informacji, kompetencji i wytworzonych w jego ramach narzędzi ukierunkowanych na dobro wszystkich rodzin niezależnie od ich statusu społecznego i materialnego, a także kształtujących i promujących pozytywny wizerunek małżeństwa, rodziny, macierzyństwa i rodzicielstwa.

Realizujemy kampanię informacyjno-edukacyjną skierowaną głównie do dorastającej młodzieży i osób młodych, a także przeprowadzimy szkolenia dla instytucji i podmiotów funkcjonujących w otoczeniu rodziny.

Zapraszamy na fotorelację