„Bajką do mnie mów” – finał.

W terminie od 01.06.2019 do 15.12.2019r., za sprawą wniosku Fundacji na Rzecz Psychoprofilaktyki Społecznej PRO-FIL i Stowarzyszenia Inspiracji i Rozwoju PERSPEKTYWA, na terenie województwa podkarpackiego odbył się projekt pod nazwą. Dofinansowanie pochodziło ze środków Regionalnego Ośrodka Polityki Społecznej w Rzeszowie.

W ramach zadania zorganizowano konkurs literacki dla rodzin z terenu województwa podkarpackiego, w ramach którego rodziny przygotowały wspólnie tekst bajki oraz ilustrację do niej. Spośród nadesłanych prac, 15 najlepszych zostało opublikowane w formie książki.

W ramach konkursu nadesłane zostało 96 bajek z powiatów: jasielski, jarosławski, kolbuszowski, sanocki, krośnieński, rzeszowski, leżajski, niżański, stalowowolski, brzozowski, mielecki, tarnobrzeski i przeworski.

Forma konkursu wymagała zaangażowania w działania co najmniej dwóch członków rodziny co pozwoliło na aktywne spędzenie czasu w formie międzypokoleniowej.

Wydruk książki w formie papierowej zachęca mieszkańców województwa do korzystania z tradycyjnej jej formy. Dodatkowo jednak umieszczona została forma pdf zapraszamy do skorzystania:

⇒ Bajką do mnie mów

Dołącz do nas na Facebooku i/lub subskrybuj newsletter: